Di Mana Wae Otto Iskandardinata Sekolah

pertanyaan30 Views

Kamu nanya? Bertanya-tanya? Jika kamu sedang mencari jawaban atas pertanyaan di mana wae otto iskandardinata sekolah, kamu berada di halaman yang tepat. Kami punya sekitar 10 tanya jawab mengenai di mana wae otto iskandardinata sekolah. Silakan baca lebih lanjut di bawah.

kita  kembali  uud

jabatan Naon wae NU kungsi dicekel ku Otto Iskandardinata​

Pertanyaan: jabatan Naon wae NU kungsi dicekel ku Otto Iskandardinata​

Jawaban:

Anggota BPUPKI, Anggota PPKI, Menteri Nagara, Pahlawan Nasional

Pedaran

Si Jalak Harupat

Radén Oto Iskandardinata dibabarkeun di Bandung, 31 Maret 1897. Ari pupusna di Tangerang, sasih Désémber 1945. Radén Oto hirup di lingkungan kulawarga priyayi anu boga jiwa ngarayat.

Satamatna ti SD. Oto nuluykeun ka Sakola Guru di Bandung, tuluy pindah ka Purworejo. Ti dinya, Oto dibenum jadi guru HIS di Banjarnegara (1920), Bandung (1921-1924), jeung Pakalongan (1924-1928).

Di Pakalongan, Oto aktip dina organisasi Budi Utomo sarta kapilih jadi anggota Déwan Kota. Taun 1925 Oto sabatur-batur ngadegkeun Sakola Kartini. Nya dina waktu harita, Oto ngeritik Paguyuban Pasundan. Anjeunna nadar rék meuncit hayam, tuluy embé, lamun Paguyuban Pasundan bakal bubar.

Taun 1928 Oto pindah gawé ka Jakarta, jadi guru HIS Muhammadiyah. Waktu di Jakarta, Oto jadi anggota Paguyuban Pasundan, anu kungsi dikeritikna. Minatna kana pulitik jeung pajuangan kamerdékaan Indonésia beuki ngagedur. Nya kapilih jadi Pupuhu Pangurus Puseur Paguyuban Pasundan sarta jadi wawakilna di Déwan Rayat.

Waktu biantara, keritik-keritik Oto ka pamaréntah Hindia Walanda téh pohara peureusna. Inyana kungsi nyebutkeun yén Indonésia pasti merdéka. Naha Walanda rék indit sorangan atawa serah bongkokan bangsa Indonésia. Nya ku kawanina téa, Oto meunang jujuluk Si Jalak Harupat, nyaéta ngaran nu biasa dibikeun ka hayam jago adu anu wanian tur tara éléh.

…………

Dina Kabinét Présidénsial nu dipingpin ku Présiden Sukarno, Oto dibenum jadi Menteri Nagara. Oto ogé aktip dina ngawangun Badan Keamanan Rakyat (BKR), anu robah jadi Tentara Keamanan Rakyat (TKR), anu robah deui jadi Tentara Nasional Indonesia (TNI).

Dina bulan Désémber 1945, Oto aya nu nyulik tur dibawa ka Basisir Mauk, Tangerang. Di éta basisir, Oto aya nu maténi, tapi jasadna teu kungsi kapanggih. Ku kituna, dina tengah taun 1950 an, kalawan simbolis dijieun makamna di Pasir Pahlawań, Lémbang, Bandung. Sataun ti harita, Oto dilélér jadi Pahlawan Nasional.

─────────────────────────

Détail Jawaban:

  • Mapél: Basa Sunda
  • Kelas: 4
  • Bab: Bab 5 – Ngajenan Jasa Pahlawan
  • Kodeu katégorisasi: 4.13.5

Kecap konci: Si Jalak Harupat

1. naon nadarna Otto iskandardinata?2. kunaon pangna Otto iskandardinata diberi

Pertanyaan: 1. naon nadarna Otto iskandardinata?

2. kunaon pangna Otto iskandardinata diberi julukan si jalak harupat?

3. naon jasa Otto iskandardinata pangna dileler pahlawan nasional?​

Jawaban:

1. salah satu Pahlawan Nasional Indonesia. Ia mendapat nama julukan si Jalak Harupat

2. Keberanian menentang penjajah membuat dirinya dijuluki “Si Jalak Harupat”

3. salah satu jasa nya adalah membantu presiden selama Majelis Permusyawaratan Rakyat dan Dewan Perwakilan Rakyat belum terbentuk

Penjelasan:

SEMOGA MEMBANTU

permasalahan apa yang dihadapi Otto Iskandardinata​

Pertanyaan: permasalahan apa yang dihadapi Otto Iskandardinata​

kebenaran dalam bermasyarakat

jabatan Naon wae NU kungsi dicekel ku Otto Iskandardinata​

Pertanyaan: jabatan Naon wae NU kungsi dicekel ku Otto Iskandardinata​

Jawaban:

Oto Iskandar Dinata dibabarkeun kaping 31 Maret 1897 di Bojongsoang , kabupaten Bandung. Rama na Nataatmaja Ibu na Siti Hadijah.

Oto sakola SD na di HIS Bandung, diteruskeun ka Kweekschool Onderbouw (Sakola Guru Bagian Kahiji) terus sakola deui di Hogere Kweekschool (Sakola Guru Luhur) di Purworejo, Jawa Tengah. Beres sakola, Oto jadi guru HIS di Banjarnegara , Jawa Tengah. Bulan Juli 1920 Oto pindah ka Bandung ngajar HIS jeung Perkumpulan Perguruan Rakyat.

dimana wae Otto Iskandardinata sakolana​

Pertanyaan: dimana wae Otto Iskandardinata sakolana​

Jawaban:

Parahyangan di Bandung cicahem

Kapan Otto Iskandardinata menikah

Pertanyaan: Kapan Otto Iskandardinata menikah

Pada tahun 1923 dengan seorang gadis bernama soekirah

apa janji otto iskandardinata?

Pertanyaan: apa janji otto iskandardinata?

Jawaban:

Otto berpidato bahwa” Indonesia yang sekarang dijajah pasti akan merdeka. Bangsa Belanda terkenal sebagai bangsa yang berkepala dingin, hendaknya tuan-tuan bangsa Belanda memilih di antara dua kemungkinan: menarik diri dengan sukarela tetapi terhormat, atau tuan-tuan kami usir dengan kekerasan.”

Penjelasan:

semoga terbantu

jabatan Naon wae NU kungsi dicekel ku Otto Iskandardinatapoin besar

Pertanyaan: jabatan Naon wae NU kungsi dicekel ku Otto Iskandardinata

poin besar lho​

Jawaban:

menteri negara

Penjelasan:

semoga membantu dan sukses selalu

jabatan Naon wae NU kungsi dicekel ku Otto Iskandardinata jawab

Pertanyaan: jabatan Naon wae NU kungsi dicekel ku Otto Iskandardinata jawab dengan bahasa Sunda​

1.Budi Utomo, Wakil Pupuhu Bandung, 1921-1924.

2.Budi Utomo, Wakil Pupuhu Pekalongan, 1924.

3.Anggota Gemeenteraad Pekalongan.

4.Paguyuban Pasundan, Sekretaris Dewan Eksekutif, 1928. Pupuhu 1929-1942.

5.Anggota Volksraad, 1930-1941.

6.Kepala koran Tjahaja (1942-1945)

7.Anggota BPUPKI.

8.Anggota PPKI.

masa perjuangan Otto Iskandardinata​

Pertanyaan: masa perjuangan Otto Iskandardinata​

itu yg diatas ya Kak jawaban nya

Maaf kalo salah

Tidak cuma jawaban dari soal mengenai di mana wae otto iskandardinata sekolah, kamu juga bisa mendapatkan jawaban atas pertanyaan seperti dimana wae Otto, jabatan Naon wae, masa perjuangan Otto, jabatan Naon wae, and jabatan Naon wae.